Україна оголосила у розшук дружину Медведчука Оксану Марченко

Один із територіальних підрозділів Служби безпеки України оголосив у розшук Оксану Марченко – колишню телеведучу та дружину проросійського політика Віктора Медведчука. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Повідомлення про розшук управлінням Служби безпеки України в Івано-Франківській області опубліковано на сайті МВС України.

Згідно з повідомленням, Оксана Марченко звинувачується за статтею Кримінального кодексу про "фінансування діянь, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного порядку, захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України".

5 квітня Служба безпеки України також повідомила про арешт двох земельних ділянок з об'єктами нерухомості, які належали Марченко. За словами СБУ, ділянки перебували у туристичних районах Львівської області та Марченко отримала їх незаконно.

Як писали українські ЗМІ, Марченко залишила територію України незадовго до початку повномасштабного російського вторгнення. У квітні 2022 року вона зверталася до президента РФ путіна з проханням допомогти в обміні її чоловіка.

Колишній медіамагнат та політик Віктор Медведчук, якого в Україні називають "кумом путіна", з початком великої війни переховувався. Потім його спіймали на території України і обміняли на українських солдатів, які потрапили в російський полон.

Як повідомлялося, заарештовані "приховані" активи дружини Медведчука Оксани Марченко на понад 440 млн грн.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті