У центрі "ЯМаріуполь Запоріжжя" поновили видачу продуктових наборів

Видачу продуктових наборів у центрі "ЯМаріуполь Запоріжжя" поновили  після невеликої перерви. Про це "ОстроВу" повідомили керівниця центру Юлія Дресвяннікова й співробітниця центру Вікторія Лагутіна 17 лютого. 

"Завдяки небайдужим запоріжцям постійно з’являються нові активності для маріупольців. Так, сьогодні вперше відбулося заняття з малювання "Кавові котики", яке влаштувала для відвідувачів центру художниця Світлана Жаховська. Діти разом з батьками вчилися створювати власні полотна з кави", - зазначила Лагутіна. 

Одна з постійних відвідувачок центру підкреслює, що поновлена видача продуктових наборів - справжня турбота про маріупольців.

Зазначається, що допомога для вимушених переселенців – це не тільки про продуктові набори чи грошові виплати. Для багатьох чи не найголовніша потреба - це можливість відчувати, що вони не залишились наодинці зі своїми проблемами. У Запоріжжі з цим допомагають численні громадські організації та волонтерські центри. 

У центрі "ЯМаріуполь Запоріжжя" постійно працює Програма психологічної допомоги, проводяться тренінги для дружин військових. Влаштовано творчі майстер-класи для дітей та дорослих, фітнес, заняття з англійської та української мов, тренінги з психологом - з понеділка по суботу у центрі "ЯМаріуполь Запоріжжя" завжди є чим зайнятися.

У центрі можна звернутися за допомогою до помічника ветерана, юриста та адміністратора ЦНАПу. У сусідньому приміщенні розташували побутовий центр. Там працюють кравчиня, машиністка прання, перукарка, терапевтка та стоматологиня. Пільговим категоріям надають послуги безкоштовно, іншим - за символічну плату. Підстригтися, наприклад, можна за 100 гривень. Часто такими послугами користуються військовослужбовці. 

У Запорізькому центрі зареєстровано понад 4 тисячі маріупольців. 

Уточнюється, що центри "Я.Маріуполь" працюють в багатьох містах України. 

Раніше повідомлялось, що в Запоріжжі планують термомодернізацію 13 освітніх закладів.

Раніше також повідомлялось, що ГО з Луганщини "Майстерня щастя" готує жінок, у тому числі ВПО, до активної участі в управлінні власними громадами.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті