У центрі Варшави українки дякували польським жінкам за солідарність і підтримку

У центрі Варшави українки дякували полькам за солідарність і підтримку, даруючи їм квіти в рамках акції «Дякую, що ти є». Про це повідомляє Радіо Свобода.

Організаторки акції намалювали плакат, на ньому зобразили двох жінок: українку і польку, які тримаються за руки, і написали слова подяки за солідарність і підтримку. До плакату вони причепили букетики квітів, які перехожі жінки могли взяти собі.

«Сьогодні ми кажемо польським жінкам посте, людське «дякую». Є статистичні дані, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Польщі понад 80% жінок заангажувалися в допомогу Україні. Тобто в той чи інший спосіб вони робили все, що можуть, аби допомогти Україні. Це шалена цифра, це майже всі, хто дорослий і здоровий, щось робить для України. І нам хотілося в цей день зробити якийсь жест, щоб хоч якось їм за це віддячити», – сказала у коментарі виданню організаторка акції, лідерка організації «Євромайдан-Варшава» Наталія Панченко.

Польки охоче брали букетики, усміхалися і дякували.

«Мені здається, що це важливий жест підтримки – жінки жінкам, бо часто у цей день ми очікуємо отримати квіти від чоловіків. Ми маємо підтримувати одна одну навзаєм. Квіти чудові, вони точно принесуть радість багатьом жінкам», – сказала жителька Варшави Аґнєшка.

8 березня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті