У Сваляві на Закарпатті стартувала нова хвиля видачі гуманітарної допомоги переселенцям з Луганщини

У Старобільському гуманітарному хабі в місті Свалява на Закарпатті почалась нова хвиля видачі гуманітарної допомоги переселенцям з Луганщини 4 лютого. Про це повідомила голова ГО "Центр спільного розвитку "Дієва громада" Оксана Очкурова на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні почалась видача 100 гуманітарних наборів для внутрішньо переміщених осіб із Луганської області, які є на обліку нашого хабу у м. Свалява", – написала Очкурова.

 

Уточнюється, що сьомий місяць поспіль Старобільський гуманітарний хаб підтримує переселенців із Луганщини. За цей час деякі сім’ї змогли адаптуватися – ці люди працюють дистанційно або влаштувалися на нову роботу, таких родин із опитаних "Дієвою громадою" близько 20%.

"Але високі ціни на орендну плату змушують людей шукати додаткової допомоги", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що трохи менше 40% відносяться до вразливих категорій (пенсіонери, вагітні, мами з дітьми до 3 років, люди з інвалідністю тощо)

Майже 37% переселенців опитаних перебувають у пошуках роботи.

"Таким людям ми намагаємось допомогти інформаційно, щодо наявних курсів та тренінгів, вакансій та грантів", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 4 лютого в хабі видали 25 гуманітарних наборів від Благодійного фонду "Восток SOS". Ці набори включають продукти харчування та гігієнічні товари на суму 1535 грн кожен. Видача продовжиться 6 та 7 лютого за заздалегідь складеними списками.

Раніше повідомлялось, що в хабах Попасної в січні отримали допомогу близько 3500 переселенців з Луганщини, понад 11 тисяч – поштою.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті