У Пентагону відсутні докази того, що американську зброю в Україні перепродають третім суб'єктам

У США немає доказів того, що американська зброя, передана Україні, потрапила не в ті руки. Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер, коментуючи повідомлення у пресі про те, що американську зброю в Україні нібито перепродають третім суб'єктам, пише "Дзеркало тижня" 12 січня.

"На сьогодні немає жодних достовірних доказів потрапляння не в ті руки передової конвенційної зброї, яку США передали Україні", - сказав Райдер.

Він наголосив, що росія весь час намагається поширювати подібну дезінформацію ще від самого початку повномасштабного вторгнення.

"Ми уважно спостерігали за тим, як українці використовують ці можливості на полі бою. Ми бачимо, що вони використовують їх ефективно", - сказав також Райдер.

Раніше повідомлялось, що міноборони США не змогло прозвітувати про 2% зброї, наданої Україні.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті