У Німеччині затримали вбивцю українського баскетболіста

Міністерство закордонних справ взяло на особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста в Німеччині. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він зазначив, що генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен.

"Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності. За наявною інформацією, поліція вже затримала нападника. Тривають слідчі дії", - додав Ніколенко.

Консульська установа також контролює лікування іншого постраждалого українця. Йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена. Стан хлопця стабільний, загроз його життю немає.

Телеграм-канал "BILD на русском" повідомляє, що 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова зарізав 15-річний німецький школяр німецько-турецького походження. 

"За даними BILD, Єрмаков близько 20:00 він повертався додому з 18-річним товаришем по команді Артемом Козаченком. В автобусі у них зав'язалася суперечка зі школярами. Коли спортсмени вийшли з автобуса біля залізничного вокзалу, підлітки напали на них із ножами. Від отриманих ран Єрмаков помер у лікарні. Козаченко важко поранений. Злочин потрапив на камери відеоспостереження. У ніч на понеділок поліція затримала двох підозрюваних. Головний із них - 15-річний школяр німецько-турецького походження з Гельзенкірхена. Він уже відомий поліції як злочинець, який скоїв кілька нападів і грабежів. Другий - 14-річний школяр німецько-грецького походження з міста Херне, також відомий поліції. Першого заарештували, другого передали опікунам", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 10 лютого в Німеччині внаслідок нападу загинув 17-річний український баскетболіст юнацьких збірних Володимир Єрмаков. Його друг Артем Козаченко дістав поранення. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті