У Харкові затримали посадовця "Укренерго", який готував удари РФ по енергооб'єктам у п’яти регіонах

Служба безпеки України затримала російського агента, який готував удари РФ по енергетичних об'єктах в п’яти областях України. Про це 21 червня повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що за вказівкою агресора він збирав інформацію про місця розташування ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Крім цього, російський агент повідомляв окупантам про орієнтовну напругу енергооб’єктів, а також рівень їх пошкоджень після ворожих обстрілів. Робив це для підготовки загарбниками повторних повітряних ударів по електропідстанціях для повного знеструмлення регіонів.

Зловмисника затримали у Харкові під час виконання ним розвідувального завдання. Ним виявився посадовець регіонального підрозділу компанії "Укренерго", який очолював групу з оптимізації та розрахунку втрат електричної енергії.

За даними СБУ, російська спецслужба завербувала його ще задовго до початку повномасштабного вторгнення і перевела в "сплячий режим". Після 24 лютого 2022 року ФСБ «активувала» свого агента і визначила йому завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті