У ГУР розповіли, чому РФ взяла паузу у масованих ракетних обстрілах України

Окупанти змінюють тактику масованих ракетних ударів по Україні і взяли умовну перерву, щоб накопичити сили для атак тих цілей, які є важливими через контрнаступ українських сил.  Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону 20 квітня.

За його словами, порівняно з зимовим періодом, спостерігається зміна тактики ракетного терору, тому що перший етап провалився - енергетичний ракетний бліцкриг зазнав абсолютного фіаско.

"Витративши для себе критичну частину ракетного потенціалу, ворог не досяг бажаного результату. Так, сьогодні тактика змінюється і ця умовна перерва застосовується для накопичення тільки завдання будуть інші - це значною мірою не об'єкти енергетичної інфраструктури, а, наприклад, все, що стосується логістики, підготовки військових цілей в контексті спроб зірвати українські наступальні дії", - розповів він.

Юсов нагадав, що росіяни подібні спроби робили і раніше, на першому етапі повномасштабного вторгнення.

"Якщо ми говоримо про зимовий період, то заявлялись військові цілі, але цілями були саме мирні об'єкти, об'єкти цивільної та енергетичної інфраструктури. Сьогодні тактика буде інша", - підкреслив він.

Водночас на думку Юсова, відновити той потенціал за кількістю і по якості, який вже витрачений в період повномасштабного вторгнення ворог не зможе, навіть, якщо буде тримати паузу до вересня, а "до вересня він тримати паузу не буде".

Як повідомлялося, росіяни отримали нову партію дронів-камікадзе від Ірану і вже атакували ними Україну.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті