У Грузії виявили понад 1700 спроб обходу санкцій проти РФ

З початку повномасштабної російської агресії проти України працівники митниці попередили 1770 спроб ввезти до Грузії товари в обхід санкцій проти росії. Про це заявив міністр фінансів Грузії Лаша Хуцішвілі, повідомляє "Еспресо".

"Після введення санкцій ми зафіксували 1770 випадків відмови повернення з кордону Грузії та відмов на виконання митних процедур. Станом на сьогодні активні 36 профілів операційних ризиків, які автоматично ідентифікують дані про санкції та ініціюють виявлення додаткових факторів ризику", – заявив міністр під час заходу з нагоди Міжнародного дня митника.

Зазначається, що влада Грузії не запровадила економічних обмежень щодо росії на національному рівні, проте стверджує, що дотримується міжнародних санкцій. Водночас міжнародні партнери країни неодноразово висловлювали стурбованість з приводу ймовірного отримання росією підсанкційних товарів через Грузію.

Зокрема у червні минулого року голова офісу з координації санкцій Держдепу США Джеймс О’Браєн згадав Грузію, коли говорив про обхід санкцій, запроваджених проти росії. Він зазначив, що ухилення від санкцій все ще можливе, а після відновлення прямого авіасполучення між росією та Грузією з’явилося занепокоєння, що на літаках, які відбувають з грузинських аеропортів, можуть бути підсанкційні товари.

Як повідомлялося, митники країн Балтії домовились про єдине застосування санкцій ЄС проти РФ і Білорусі. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті