Митники країн Балтії домовились про єдине застосування санкцій ЄС проти РФ і Білорусі

Керівники митних служб Литви, Латвії та Естонії домовилися про спільний контроль виконання санкцій Євросоюзу проти росії та Білорусі. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на LRT.

Повідомляється, що ця угода підтверджує декларацію, підписану прем'єр-міністрами країн Балтії 20 грудня минулого року.

Митні органи країн Балтії погодилися посилити контроль за підсанкційними товарами, що експортуються до росії та Білорусі або транзитом через них до третіх країн, наприклад, вимагаючи декларацію від виробника товару.

Польща та країни Балтії підготували нові пропозиції щодо санкцій ЄС проти росії та Білорусі до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як повідомлялося, Естонія, Латвія й Литва домовилися про спільну лінію оборони на кордоні з РФ та Білоруссю. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті