У CША назвали країни, де українських пілотів навчатимуть на F-16

Українські пілоти навчатимуться управлінню американськими винищувачами F-16 у Данії та Румунії. Про це повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, - пише NV.

«У Румунії та Данії буде проводитися підготовка українських льотчиків за програмою F-16. Дати, місця, тривалість програми, все це ще в процесі розробки», — розповів Кірбі.

Він додав, що крім Румунії та Данії, українських льотчиків можуть також навчати на F-16 і в інших місцях.

Кірбі зазначив, що британці починають навчання льотчиків англійської мови, щоб вони могли керувати американськими винищувачами.

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав рішення союзників розпочати навчання українських пілотів наприкінці поточного літа, що дасть змогу пізніше поставити сучасні винищувачі F-16.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті