Трамп заявив, що підтримає допомогу Україні, якщо вона надаватиметься у формі позики

Експрезидент США Дональд Трамп повідомив, що республіканці готові ухвалити додаткову допомогу Україні, однак за умови, що вона буде в кредит. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на The Hill.

"Ми розглядаємо це прямо зараз, і вони говорять про це, і ми думаємо про те, щоб зробити це у формі позики, а не просто подарунка", - заявив Трамп.

За його словами, США роздає "подарунки на мільярди доларів". Водночас Трамп наголосив, що для нього важливо, аби першою виділила кошти Україні Європа.

"Але для мене набагато важливішим є той факт, що Європа має активізуватися, і вони повинні дати гроші. Вони мають зрівняти. Якщо вони не зрівняють, я дуже засмучуся, тому що вони постраждають набагато більше, ніж ми", - додав він.

Нагадаємо, Макрон закликав Європу знайти нові фінансові рішення для України, у зв'язку з тим, що США досі затримують обіцяний пакет допомоги

Як повідомлялося, у Байдена не мають "плану Б" і невдоволені затримкою з допомогою Україні. 

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті