Танкіст "ЛНР", який наказав обстріляти драмтеатр у Сєвєродонецьку, отримав реальний вирок - 13 років увʼязнення

Командир танка так званої "ЛНР", який наказав обстріляти драмтеатр у Сєвєродонецьку Луганської області, засудили до 13 років в'язниці. Про це 18 листопада повідомляє Луганська обласна прокуратура.

"У жовтні 2015 року 47-річний чоловік в умовах міжнародного збройного конфлікту, що триває, перейшов на бік ворога, а саме добровільно вступив до лав "ЛНР", - повідомили правоохоронці.

У 2019 році чоловік став командиром танка бойовиків, а в лютому 2022 року разом із російськими військовими воював проти України в районі Трьохізбенки Луганщини.

"У травні-червні 2022 року під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку чоловік віддавав накази про танкові обстріли драматичного театру та житлових будинків", - додали в прокуратурі.

У результаті бойовика вдалося взяти в полон і він постав перед судом за статтями про зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, державну зраду, а також участь у діяльності незаконних збройних формувань.

Суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 13 років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що нашим правоохоронцям вдалося затримати екс-командира "ЛНР", який грабував українців із 2014 року.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті