Таємно фотографував захисників Одеси: СБУ затримала російського агента (ФОТО)

СБУ затримала російського агента, який приховано фотографував оборонців Одеси. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 3 жовтня.

"Зловмисник розвідував місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на території Одеси, – сказано в повідомленні. – Також він відпрацьовував вороже завдання щодо збору установчих даних на українських захисників та фотофіксації їх зовнішності".

Уточнюється, що загарбники намагались отримати від свого поплічника координати місць базування особового складу, військової техніки та озброєнь ЗСУ для проведення ракетних ударів.

Підкреслюється, що російським агентом виявився місцевий житель, якого спецслужби РФ залучили до негласної співпраці після початку повномасштабного вторгнення.

"В результаті оперативних дій співробітники Служби безпеки своєчасно викрили ворожий агентурний зв’язок і затримали зловмисника в Одесі", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що мешканець Луганщини, який "зливав" інформацію про ЗСУ в Рубіжному й Привіллі, проведе 12 років за ґратами.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті