Сирський пояснив, чому бої на південному фронті ведуться у менших масштабах

Росія має надію відвоювати втрачені позиції на півдні Херсонської та Запорізької областей, у той час як ЗСУ там проводять контратаки. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в коментарі Reuters.

"Росія сподівається відвоювати втрачені позиції на півдні Херсонської та Запорізької областей, а українські війська проводять невеликі контратаки в рамках так званої "активної оборони", - сказав Сирський.

За його словами, РФ намагається перехопити ініціативу напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема - основною метою є встановлення повного контролю над промисловим регіоном Донбасу. Там командування РФ не зважає на значні втрати в живій силі та матеріально-технічних засобах.

Водночас він заявив, що українські солдати застосовують тактику "активної оборони": не дають противнику спокою, шукаючи можливості завдати удару і самі намагаються перехопити ініціативу.

Сирський розповів, що наразі бої з обох сторін ведуться в менших масштабах. За його словами, це необхідно для того, щоб зберегти боєприпаси і людей - ймовірно, росія також навчилася реагувати і запобігати втратам.

"Наступальні дії на рівні батальйону - велика рідкість", - сказав Сирський.

Нагадаємо, Сирський показав, як українські бійці-"демони бурі" нищать військову техніку росіян.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті