Старобільська РВА на Луганщині гарантує: після деокупації мобільний зв’язок буде відновлений в найкоротші терміни

По окупованому Старобільському району Луганської області визначено механізм відновлення мобільного зв’язку після деокупації регіону. Про це повідомила Старобільська РВА у Facebook.

"Після деокупації зв’язок буде відновлений в найкоротші терміни, – сказано в повідомлені. – Старобільською РВА вже визначено механізм відновлення мобільного та екстреного зв’язку у населених пунктах територіальних громад району та розпочата відповідна робота".

Зазначається, що спеціалістами відділу містобудування, інфраструктури, житлово-комунального господарства та екології вже налагоджено контакти з менеджерами аварійно-ремонтних бригад деяких компаній-провайдерів зв’язку. Станом на 1 червня досягнені попередні домовленості з організаціями ПРАТ "ВФ Україна", ТОВ "ЛАЙФСЕЛЛ" та ТОВ "УКРНЕТ".

Крім того, спеціалістами Старобільської РВА та спеціалістами ВАНП розроблено механізм відновлення зв’язку з екстреними службами за відсутності стільникової мережі. Мова йде про такі служби, як 101, 102, 103. Наразі триває процес підготовки для забезпечення їхньої роботи:

- опрацьовуються можливі схеми зв’язку між населеними пунктами в межах територіальної громади;

- проводиться визначення відповідальних осіб за доступ населення району до екстреного зв’язку;

- проводиться визначення відповідальних осіб за надання супутникового зв’язку Starlink у межах територіальної громади.

"Варто зазначити, що на деокупованих територіях силові підрозділи також працюватимуть над забезпеченням доступу до екстрених служб за допомогою Starlink", – йдеться в повідомленні

Раніше повідомлялось, що в три деокуповані села Луганщини поліцейські привезли хліб та інші продукти.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті