США оголосили про додаткову допомогу Україні на $2 млрд

Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні $2 млрд, також у межах допомоги буде створений фонд для оборонних підприємств. Про це 15 травня заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві, повідомляє "Еспресо".

"Ми маємо додаткову допомогу, яка наразі в дорозі. Насправді, деяка допомога вже прибула. Але я хочу додати до цього, оголосивши, що ми надамо додаткові $2 млрд фінансової та військової допомоги Україні", - заявив Блінкен.

За його словами, ця допомога передбачає створення першого у своєму роді фонду для оборонних підприємств, що працюватиме для щонайшвидших поставок зброї українським Силам оборони, інвестування в оборонну промисловість держави й закупівлі зброї для неї в інших країн.

Блінкен наголосив, що пріоритетом для США є надання Києву додаткових систем протиповітряної оборони.

"Ми сфокусовані в наших розмовах на деталях того, що ми робимо, щоб знайти більше ППО та доставити їх (системи, - ред.) Україні. Я можу сказати, що для нас це є пріоритетним питанням", - сказав він.

Водночас американський держсекретар акцентував: Штати намагаються пришвидшити процес надання боєприпасів, броньованих машин та рекет для протиповітряної оборони Збройним силам.

Як повідомлялося, Блінкен у Києві виступив перед студентами та заявив про необхідність мобілізації. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті