Наступні два тижні будуть вирішальними для Херсонщини – Хлань

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань припускає, що наступні два тижні будуть вирішальними для області, оскільки окупанти активізували авіацію, продовжили нічні незаконні обшуки та затримання, а також посилили тиск на місцевих мешканців, зокрема медиків та вчителів. Про це Сергій Хлань написав у Фейсбук 14 серпня.

"Примушують погоджуватися на оплату праці в рублях, погрожуючи звільненням або "розмовами". Для педагогів анонсують на 26-27 серпня семінар у Генічеську, де очікують на приїзд і міністра освіти РФ і ще "гостей". Це вже відразу і місце зустрічі говорили б, тому що поки що замовчують. Буде, як із "форумом" у Херсоні, який провели без анонсів від страху, що з ними щось зроблять", - написав депутат.

Хлань додає, що 15 серпня росіяни планують запустити телекомпанію Таврія, щоби продовжити пропагандистську роботу в регіоні. Вони також поширили серпневий випуск своєї газети для Каховки, де обіцяють здійснити у липні поїзди до Криму та розповідають про "фашизм на західній Україні".

"І так у всьому - ліплять картинку, але й то виходить невміло і погано. Подобається лише поодиноким колаборантам, а й тих росія покине, як завжди це робить з усіма. Але партизани продовжують боротьбу та фіксують кожен факт зради. Тим, хто перейшов на сторона ворога в Україні більше місця не буде", - йдеться у повідомленні депутата.

Він також зазначив, що на Херсонщині катастрофічно не вистачає ліків, зокрема інсуліну, а профільні лікарі виїжджають, тому надати кваліфіковану допомогу нікому. Тим часом ЗСУ та HIMARS вміло відпрацьовують за окупантами.

"Пошкоджені мости не дають рашистам можливості підвезти підкріплення, пальне, їжу. Понтонні переправи повільні, тому обсяги зовсім не ті, які їм потрібні. Будуть лізти, складати — ми вбиватимемо і руйнуватимемо їх запаси. Поки вони не зазнають дефіциту, а це обов'язково станеться. . Санкції працюють, зброя наших партнерів приходить, рух опору зростає", - зазначив Хлань.

Як раніше повідомлялося, у Запоріжжі запрацював хаб для переселенців із Херсонщини.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті