СБУ викрила на "відкатах" заступника мера міста Южне Одеської області

На "відкатах" викрили заступника мера міста Южне Одеської області Дмитра Любивого. Про це повідомили СБУ в Телеграм та видання "Думська" з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

"Служба безпеки викрила на "відкатах" заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства однієї з місцевих громад на Одещині. За матеріалами слідства, в обмін на хабар чиновник обіцяв підприємцям перемогу у "будівельному" тендері, який фінансувався з бюджету міста. Сума неправомірної вигоди становила 10% від загальної вартості підряду", - сказано в повідомленні СБУ. 

Зазначається, що в разі відмови платити "відкат" посадовець погрожував створити бізнесменам штучні перешкоди під час розгляду та погодження тендерної документації. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання фігурантом грошей за "дозвіл" на проведення ремонту у приміщеннях мобілізаційного відділу міськради. Правоохоронці затримали чиновника під час передачі йому всієї суми хабаря. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). 

"Думская" пише, що підозрюваним є Дмитро Любивий. 

"На хабарі в розмірі 50 тисяч гривень затримали заступника мера Южного з питань житлово-комунального господарства Дмитра Любивого. Як повідомили джерела "Думской" у правоохоронних органах, зазначена сума - тільки частина коштів, які належали заступнику мера", - пише видання.

Зазначається, що у Любивого досить яскрава біографія. У 2014 році він влип у скандал, коли в місцевій газеті, засновником якої він був, вийшло його привітання з Днем Незалежності та картою України без Криму. На той час Любивий був головою місцевих "регіоналів" і секретарем міськради. Того ж року його затримали за вимагання 20 тис. доларів у підприємця за продовження договору оренди земельної ділянки, але до суду справа так і не дійшла. 2021 року Любивого затримали в Одесі на п'яному водінні. Зараз він очолює фракцію "Довіряй ділам" у южненській міськраді.

"Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна", - пише СБУ.

Раніше повідомлялось, що українському бізнесмену Євгену Черняку оголосили про підозру у фінансуванні збройної агресії РФ.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті