Очільника окупаційної "поліції" Старобільського району Луганщини судитимуть – СБУ (ФОТО)

За матеріалами СБУ судитимуть очільника окупаційної "поліції" Старобільського району Луганської області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях на своїй сторінці у Facebook 3 січня.

"Слідчі СБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо призначеного російськими окупантами так званого "т. в. о. начальника Старобільського районного відділу внутрішніх справ МВС ЛНР", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що цей черговий російський ставленик, привезений загарбниками із ОРЛО, приступив до роботи в тимчасово окупованому Старобільську у червні цього року. 45-річний луганчанин має значний досвід обслуговування окупаційного режиму. Раніше працював "заступником міністра", "начальником управління карного розшуку МВС ЛНР".

"Тепер він сприяє підтриманню на тимчасово захопленій росією Старобільщині окупаційного "порядку", придушує будь-які прояви спротиву або невдоволення з боку місцевих мешканців", – пише відомство.

Підкреслюється, що правопорушник отримав повідомлення про підозру у добровільному занятті посад у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Наразі обвинувальні матеріали скеровано до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області. За добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі, від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Раніше повідомлялось, що колабораціоніст Лайшев, авто якого вибухнуло в Старобільську, помер у лікарні.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті