Росіяни засудили айдарівця із Старобільського району Володимира Лінника до тюремного терміну

У російському Ростові-на-Дону до шести років колонії засудили ветерана АТО Володимира Лінника за службу в батальйоні Айдар". Про це повідомило видання "Ґрати" 12 січня. 

"Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив ветерана АТО Володимира Лінника до шести років колонії. Його звинуватили в причетності до терористичної спільноти за службу в батальйоні "Айдар", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Володимиру Ліннику 49 років. Він народився у Старобільську Луганської області, більшу частину життя провів у селі Бондареве Старобільського району. Під час окупації не залишив дім. Його тричі затримували разом з братом Віктором та кидали до СІЗО, потім відпускали. Після останнього затримання 21 липня 2022 року брата відпустили, а Володимира ні.

"Не думав я, що тракторист з України стане в Росії терористом у Росії, де я жодного разу не був. І все вирішено. Але руки опускати - це не в моєму характері. Буду боротися", - писав Лінник у листам рідним, перебуваючи в СІЗО №1 Ростова-на-Дону.

Раніше повідомлялось, що рашисти вкотре перенесли суд над айдаровцем, інвалідом Петром Царевським зі Старобільщини, якого тримають у полоні понад рік.

https://www.ostro.org/news/rashysty-vkotre-perenesly-sud-nad-ajdarovtsem-invalidom-petrom-tsarevskym-zi-starobilshhyny-yakogo-i413682

Раніше також повідомлялось, що зібрано відомості про 15 мешканців Старобільщини, викраденних росіянами. Місце перебування юнака Андрія Черного невідоме.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті