Зібрано відомості про 15 мешканців Старобільщини, викраденних росіянами. Місце перебування юнака Андрія Черного невідоме - голова РВА

Станом на 20 вересня було зібрано відомості про 15 мешканців Старобільського району Луганської області, викрадених окупантами за період повномасштабнгог вторгнення. Про це повідомив начальник Старобільської РВА Володимир Череватий в інтерв'ю "ОстроВу", опублікованому 15 листопада.

"Загалом станом на 20 вересня 2023 року зібрано відомості стосовно 15 осіб, яких таким чином викрали в різних населених пунктах Старобільського району за період повномасштабного вторгнення", - сказав Череватий.

Він зазначив, що саме такими є дані ДП "Український національний центр розбудови миру", який отримав інформацію про викрадених громадян від поліції, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб.

"Зазначу, що з 2022 року в результаті обміну полоненими з російської неволі вдалось повернути двох мешканців Старобільського району", - сказав також голова РВА.

Череватий також розповів про те, що йому відомо про долю конкретних земляків, яких окупанти викрали чи незаконно затримали, звинувативши у співпраці з СБУ, ЗСУ та в інших подібних "злочинах", про яких писав "Остров". Зокрема, про юнака з Верхньої Покровки Андрія Черного (на фото) та журналістки Юлії Рибалки зі Старобільська, які вже понад рік перебувають у полоні. Крім того, "ОстроВ" повідомляв про "суд" над "айдарівцем" Петром Царевським з Чмирівки

"Інформацію про такі випадки ми можемо черпати лише від родичів потерпілих та з відкритих джерел. Ми ретельно вивчаємо повідомлення, відслідковуємо зміни, а потім передаємо цю інформацію до компетентних органів, відповідно до наших повноважень. На жаль, доводиться визнати, що зараз вплинути на долю цих людей вкрай складно", - відповів Череватий на питання - що йому відомо про долю цих людей і чи може РВА якось на неї вплинути.

Очільник Старобільської РВА зазначив, що Андрій Черний був затриманий 11 жовтня 2022 року невідомими особами у військовому одязі за місцем проживання у селі Верхня Покровка і констатував, що подальше місце перебування Андрія на сьогодні невідоме.

Стосовно Петра Царевського Череватим у квітні цього року було подано повідомлення щодо перебування його в полоні на ім’я т.в.о. начальника Луганської ОВА Олексія Смирнова. Крім того, Старобільська РВА брала участь у зборі інформації для пошуку ще двох викрадених "айдарівців" - Сергія Іващенка зі Старобільська та Володимира Кузнєцова з села Піщане.

"Усі ці люди, а також згадана вами Юлія Рибалка, наразі перебувають у полоні або ж місця їхнього перебування невідомі", - зазначив Череватий.

Раніше повідомлялось, що старобільчанка Ольга Авраменко повернулась із рашистського полону.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті