Мер Мелітополя пояснив, навіщо росіяни брешуть про "вдалий" наступ під Запоріжжям

Російські загарбники зазнають серйозних втрат на фронті, тому намагаються брехати про "успіхи" в соціальних мережах. Про це мер Мелітополя Іван Федоров повідомив у Телеграм.

"Не маючи сил виграти війну на фронті, росіяни розгорнули інформаційну війну в інтернеті", - заявив Федоров.

За його словами, протягом останніх днів окупанти поширювали історію про "вдалий наступ" російської армії на Запорізькому напрямку. Також вони розповідали про захоплення населених пунктів Кам’янське, Щербаки, Малі Щербаки та інших.

Федоров зазначив, що пропаганда росіян переслідувала наступні цілі: відвернути увагу від провалу на Донецькому напрямку; виправдати численні втрати на Запорізькому напрямку; посіяти зневіру, щоб жителі перестали чекати на деокупацію.

"Проте традиційно жодна історія окупантів не підкріплена фактами", - додав мер.

Раніше повідомлялося, що на Запорізькому напрямку Збройні сили України завдали удар по окупантах, внаслідок чого втрати росіян сягнули більше як півсотні осіб.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті