Росія атакувала Україну "шахедами", усі їх збили сили ППО

Російська армія атакувала Україну іранськими безпілотниками "Шахед" у ніч на 23 травня, усі дрони знищили сили ППО. Про це повідомляє в ранковому зведенні Генштаб ЗСУ.

"Цієї ночі ворог задіяв для ударів до чотирьох "шахедів", всі збито. Інформація уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Загалом за минулу добу противник завдав 20 ракетних ударів. По містах Дніпропетровської, Запоріжської та Харківської областей застосував крилаті ракети повітряного базування, балістичні ракети “Іскандер-М” та зенітні керовані ракети з С-300.

Крім того, завдав 48 авіаційних ударів, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed”.

Також здійснив близько 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є поранені серед мирного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки, дитячий садок та інша цивільна інфраструктура.

Як повідомлялося, 22 травня українські військовослужбовці збили вертоліт Мі-24, з якого росіяни намагалися обстрілювати селище Нью-Йорк у Донецькій області.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті