РФ може забути про скасування санкцій без арешту путіна - екс-чиновник Держдепу США

Росія не зможе вийти з-під санкцій, якщо ордер на арешт диктатора путіна не буде виконано. Як повідомляє РБК-Україна, про це в коментарі The New York Times заявив колишній посол з особливих доручень, який очолював Управління глобального кримінального правосуддя в Держдепартаменті США, Стівен Рапп.

За його словами, рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт зробило путіна ізгоєм.

"Якщо Путін подорожує, він ризикує бути заарештованим. Це ніколи не зникне", - зазначив Рапп.

Він додав, що путін все ж таки має постати перед судом, оскільки в іншому випадку росія може не розраховувати на зняття накладених на неї обмежень.

"Або Путін стане перед судом у Гаазі, або він буде все більше і більше ізольований і помре з цим тягарем над головою", - уточнив ексчиновник Держдепу.

Нагадаємо, суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна.

Як повідомлялося, голова зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Жозеп Боррель заявив, що ордер на арешт путіна – це лише початок. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті