Резніков: "Ми не збираємо до армії "ще мільйон". А перемога до кінця року абсолютно можлива"

Українська армія не збирає до своїх лав "ще мільйон" військових, але перемога у війні проти росії до кінця року "абсолютно можлива". Про це заявив в інтерв'ю "Російській службі Бі-бі-сі" міністр оборони України Олексій Резніков.

На прохання прокоментувати раніше сказане Резніковим про те, що Київ "збирає мільйонну армію", міністр оборони наголосив: "Скажімо так, там стався трохи misunderstanding (непорозуміння)".

"Я не казав, що ми збираємо мільйонну армію. Нехай вибачать мою англійську, вона в мене не рідна. [Зараз] я чітко формулюю: на сьогоднішній день у сфері безпеки та оборони ми маємо мільйон людей "під багнетом" - у тому чи іншому вигляді. Я маю на увазі ЗСУ, включаючи підрозділи територіальної оборони, Національну гвардію, Прикордонну службу, Національну поліцію, Держслужбу надзвичайних ситуацій, Службу безпеки України, а також силові підрозділи Національного антикорупційного бюро і так далі. (Це і є той) мільйон, про який я говорю. А не те, що ми збираємо ще мільйон", - конкретизував Резніков.

На інше питання, чи не є "фігурою мови" його заява про те, що закінчення війни можливе до кінця цього року, Резніков підтвердив: "Це абсолютно можливо. Навіть із військової точки зору, це абсолютно реалістичний план - звільнення як мінімум наших територій станом на 23 лютого 2022 року".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті