Республіка Ічкерія визнала Голодомор геноцидом українців

Президія уряду Чеченської республіки Ічкерія ухвалила визнати Голодомор геноцидом українського народу. Про це йдеться у повідомленні на сайті президії ЧР – Ічкерія.

"Президія Уряду ЧР — Ічкерія ухвалює: визнати Голодомор 1932 — 1933 років в Україні актом геноциду українського народу", - йдеться у повідомленні, яке підписано головою Президії Уряду ЧР – Ічкерія Аллою Дудаєвою.

У ньому також наголошується, що сьогодні під час російської агресії важливо називати історичні події своїми іменами.

"Сьогодні, коли Росія знову робить агресію щодо України, дуже важливо називати історичні події своїми іменами. Протягом усієї історії, прикриваючись заявами про дружбу та «братні народи», Москва намагалася знищити українців. Одним із прикладів цього є штучно організований голод 1932 — 1933 років, який забрав до 7 мільйонів життів українських селян, став результатом політики насильницької колективізації, яку проводив уряд Радянського Союзу, який вважав українське селянство опорою для національного руху і тому вживав заходів щодо його знищення. У селян забирали не лише зерно, а й усі продукти харчування і навіть те, що можна було обміняти на продукти, прирікаючи їх на голодну смерть. В Україні Голодомор розглядається як акт геноциду українського народу, інспірований урядом СРСР. Чеченський народ із глибоким розумінням та співчуттям ставиться до боротьби українців за незалежність. У наших народів однакові цілі та спільний ворог", - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що народ Ічкерії вдячний українському народу, президенту України та Верховній Раді України за визнання 18 жовтня 2022 року Україною Чеченської Республіки Ічкерія – Тимчасово окупованою РФ – Росією територією та засудження геноциду чеченського народу.

Як повідомлялося, депутати ВР ухвалили проєкт постанови щодо визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою росією та засудили вчинення геноциду чеченського народу.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті