Рашисти прагнуть заблокувати Авдіївку, захопити Мар'їнку і просунутись в бік Курахового - Дмитрашківський

Армія РФ намагається у Донецькій області оточити Авдіївку, захопити Мар'їнку та просунутись у напрямку Курахового, але успіху не досягла на жодному з напрямків. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський 9 квітня.

За інформацією очільника об’єднаного пресцентру, найнебезпечнішими напрямками фронту є Авдіївський і Мар'їнський, де окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ.

"У районі Авдіївки продовжуються позиційні бої. Військові РФ намагаються заблокувати Авдіївку, захопити Мар’їнку і просунутись у напрямку Курахового. Але на сьогоднішній день вони не досягли успіху на жодному з напрямків. Натомість, не маючи успіхів на полі бою, ворог обстрілює цивільне населення", — зазначив він.

За його словами, порівняно з лютим обстріли зменшилися на третину, але окупанти часто роблять авіанальоти.

"Військові РФ продовжують наносити вогневі ураження, застосовуючи ствольну артилерію та реактивну артилерію, дуже активно почали застосовувати авіацію, — каже Дмитрашківський.

Нагадаємо, 8 квітня Українські військові відбили понад 40 атак російських окупантів на Сході

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті