Рашисти під час атаки на порт "Ізмаїл" знищили 40 тисяч тонн зерна, на яке чекали в Африці, Китаї та Ізраїлі

Рашисти знищили близько 40 тисяч тонн зерна під час нічної атаки на морський порт "Ізмаїл" в Одеській області та на інфраструктуру Українського Дунайського пароплавства в ніч на 2 серпня. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

"Росіяни завдали ударів по складах та елеваторах із зерном – пошкоджено майже 40 тис. тонн зерна, яке очікували країни Африки, Китай, Ізраїль, – написав Кубраков. – Найбільших руйнувань зазнав порт Ізмаїл. Пошкоджено морський вокзал та інфраструктуру Українського Дунайського пароплавства, ключового українського вантажоперевізника на Дунаї".

Кубраков також опублікував фото зруйнованої інфраструктури портів Дунайського кластера, які були атаковані російськими дронами.

"Це самі ті порти, які сьогодні стали основою глобальної продовольчої безпеки, – наголосив міністр і закликав світ до опору російській агресії. – Атаки на українські порти – загроза світу. Ми здатні захистити себе, наші сили ППО вміють ефективно застосовувати зброю. Нам потрібно її більше. Кожна установка – збережене життя".

Раніше повідомляось, що під час нічної атаки по півдню Одеської області російські війська прицільно намагалися знищити саме портову інфраструктуру на Дунаї

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті