Ракетні удари по Україні: близько 20 млн людей залишилися без енергопостачання

Через російські ракетні удари по енергетичних об’єктах України понад 7 млн абонентів ( близько 20 мільйонів людей) залишилися без енергопостачання. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, - повідомляє Офіс Президента.

«Сьогодні ворог випустив по території України понад 90 ракет. Більш як 70 було збито силами ППО, і за це дякуємо нашим Збройним Силам. Але все ж таки були влучання. 15 енергетичних об’єктів у різних областях постраждало», – розповів Кирило Тимошенко.

За його словами, унаслідок масованої повітряної атаки наразі відбуваються відключення електроенергії у м. Києві, Вінницькій, Волинській, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій і Чернігівській областях.

«Загалом зараз відключено понад 7 мільйонів абонентів, це близько 20 мільйонів людей. Але наші енергетики разом із ДСНС роблять усе для того, щоб якнайшвидше під’єднати енергопостачання там, де ми можемо це зробити», – зазначив Тимошенко.

Він розповів, що після отримання оновленої інформації про характер і ступінь ушкодження енергооб’єктів можна буде спрогнозувати орієнтовні строки відновлення електропостачання в тому чи іншому регіоні.

«Також у Києві внаслідок потрапляння до житлового будинку є загибла людина», – підтвердив Тимошенко.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті