Примусово евакуювати дітей будуть із ще одного міста Донецької області

Примусова евакуація дітей оголошена в місті Українськ Селидівської громади, де напередодні через обстріл російської армії загинула одна дитина, а четверо отримали поранення. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі телемарафону 8 червня.

"Вчора місто Українськ було обстріляно, внаслідок чого загинула чотирирічна дитина і двоє дорослих, отримали поранення п'ять осіб, із них чотири дитини віком від 3 до 13 років. Тут буде застосована евакуація дітей, у тому числі й в примусовий спосіб", - сказав Кирилено.

За його інформацією, армія РФ обстріляла місто з артилерії 152-го калібру.

"Обстріл вівся виключно зі ствольної артилерії по житлових кварталах міста. Там немає жодних військових позицій та укріплень", - розказав голова ОВА.

Кириленко зазначив, що наразі в Українську залишаються понад 100 дітей.

За даними Селидівської МВА, діти, які отримали поранення під час артилерійського обстрілу, знаходяться у міські лікарні та перебувають у важкому психологічному стані.

Раніше обов'язкову евакуацію дітей оголосили в семи населених пунктах Донеччини.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті