Прикордонники кажуть, що можуть вимагати у чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, витяг з протоколу ТЦК про відстрочку

Українські прикордонники можуть вимагати у чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, зокрема у багатодітних батьків, витяг з протоколу ТЦК про відстрочку або запис про відтермінування у військовооблікових документах. Це пов’язано з випадками виявлення підроблених документів. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі Суспільному.

"Раджу ретельно ознайомитися всім з Правилами перетину кордону. Крім осіб, які чітко прописані пунктами Правил, п. 2.6 визначено, що у разі запровадження на території України воєнного стану право на перетин державного кордону також мають і інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації", — повідомив речник ДПСУ.

Він зазначив, що до цих військовозобов'язаних належать і чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

"Військовозобов'язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації. Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов'язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг із протоколу ТЦК про ухвалене рішення щодо відстрочки або запис про відстрочку в військовооблікових документах", — наголосив Андрій Демченко.

Як повідомлялося, у мережі з’явилися повідомлення, що багатодітних чоловіків та чоловіків з інвалідністю не випускають за кордон без довідки від ТЦК або військово-облікових документів.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті