Представник Ізраїлю в ООН відмовився слухати "брехню та звинувачення" на засіданні Радбезу під головуванням Лаврова

Постійний представник Ізраїлю в Організації Об'єднаних Націй (ООН) Гілад Ердан покинув засідання Ради Безпеки 25 квітня, на якому головував міністр закордонних справ росії Сергій Лавров, - пише DW.

На засіданні обговорювали палестинське питання, що збіглося з Днем пам'яті, коли в Ізраїлі поминають загиблих військових і поліцейських.

За словами Ердана, він неодноразово просив перенести дату засідання, але до нього не прислухалися.

"Я відмовляюся проводити цей священний день, слухаючи брехню та звинувачення. Ця дискусія не вшановує полеглих. Ізраїль не братиме в ній участі", - сказав дипломат. Він зачитав імена загиблих торік, запалив поминальну свічку і покинув зустріч.

Лавров відкинув звинувачення в тому, що засідання Радбезу мало антиізраїльський характер. За його словами, графік роботи Радбезу обговорювали заздалегідь і "ніхто не заперечив проти".

Раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також відмовилася брати участь у засіданні Радбезу ООН під головуванням Лаврова.

Як повідомлялося, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова й інших російських дипломатів в останній момент пустили в США на засідання Ради Безпеки ООН з принизливими умовами: заборонили відходити від штаб-квартири ООН далі, ніж на 40 км.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті