Ізраїль не завдаватиме удару у відповідь по Ірану після консультації зі США. Почекає "відповідного часу"

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відмовився від удару у відповідь по Ірану після розмови з президентом США Джо Байденом. Про це повідомляє The New York Times, - пише ТГК The Moscow Times 14 квітня.

Два високопоставлені ізраїльські чиновники розповіли виданню, що члени військово-політичного кабінету закликали до нанесення удару у відповідь, проте Нетаньяху відмовився від цієї ідеї після розмови з Байденом телефоном. За даними Ynet, влада Ізраїлю обговорювала можливість удару по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на ракетну атаку.

Член військово-політичного кабінету Бені Ганц заявив, що Ізраїль має намір створити регіональну коаліцію проти Тегерана і відповість на атаку в "відповідний час", зазначає CNN.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон не братиме участі в наступальних операціях проти Ірану.

За даними ізраїльських військових, минулої ночі Іран випустив понад 170 безпілотників, 120 балістичних і 30 крилатих ракет по території Ізраїлю. Більшість із них було перехоплено.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті