Попри евакуацію з Єнергодара персонал Запорізької АЕС залишається на місці - МАГАТЕ

Персонал Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) залишається на місці попри оголошення про евакуацію з Енергодару, йдеться в повідомленні пресслуби МАГАТЕ, пише "Радіо Свободи".

За словами генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, експерти, які й надалі перебувають на території ЗАЕС, продовжуються регулярно чути обстріли. Він уточнив, що «ситуація на станції стає все більш непередбачуваною і потенційно небезпечною».

«Я вкрай стурбований цілком реальними ризиками для ядерної та фізичної безпеки станції. Ми повинні діяти негайно, щоб запобігти загрозі серйозної ядерної аварії та пов’язаних з нею наслідків для населення і навколишнього середовища. Цей великий ядерний об’єкт має бути захищений. Я продовжуватиму наполягати на тому, щоб усі сторони взяли на себе зобов’язання досягти цієї життєвоважливої мети, а МАГАТЕ продовжуватиме робити все можливе, щоб допомогти забезпечити ядерну та фізичну ядерну безпеку на станції», – заявив генеральний директор МАГАТЕ.

Зазначається, що експерти МАГАТЕ не змогли відвідати Енергодар в останні дні, однак отримали інформацію про ситуацію з евакуацією в місті, яка є «частиною більш широкої евакуації в регіоні».

«Від початку конфлікту, майже 15 місяців тому, кількість персоналу на ЗАЕС поступово зменшувалася, але керівництво станції заявило, що вона залишається достатньою для безпечної роботи станції», – пише пресслужба МАГАТЕ.

Як повідомлялося, російські окупанти проводять "евакуацію" з тимчасово захопленого Енергодара Запорізької області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті