Понад тисяча ВПО з Луганщини отримали допомогу в хабах Гірської громади за тиждень. У Дніпрі переселенці зможуть відвідати лікаря (контакт, адреса)

У Кремінському гумхабі в Дніпрі переселенців з Луганської області прийматиме сімейний лікар 19 грудня. Про це повідомив голова Лугансбької ОВА Артем Лисогор у своєму телеграм-каналі 18 грудня.

"19 грудня у Кремінському координаційному центрі підтримки внутрішньо переміщених осіб Луганщини, який знаходиться у місті Дніпро, працюватиме сімейний лікар Рубіжанської міської лікарні. На прийомі медик зможе провести огляд пацієнтів, виміряти рівень цукру в крові, також є можливість укласти з ним декларацію", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що безкоштовні медичні послуги надаватимуться з 10:00 до 12:00 за адресою: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89. Телефон для додаткової інформації: 050-945-71-76.

Лисогор також повідомив, що понад тисяча жителів Луганщини відвідали хаби Гірської громади на тижні, що минув

Крім того, вони користувалися низкою послуг, які запропонували в цих гуманітарних осередках.

Медичні, юридичні та адміністративні, консультації спеціалістів Луганського обласного центру зайнятості та Пенсійного фонду України надавали в Києві.

Із питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, а також стосовно зайнятості населення роз’яснювали у Богданівці. У хабі чергувала медична сестра. 

У Корсунь-Шевченківському відповідали на питання відносно захисту прав та інтересів дітей. За необхідності відвідувачі одержували ліки. 

Консультації щодо реєстрації на отримання допомоги, пошуку тимчасового прихистку відбулися у Хмельницькому. Наші ВПО мали змогу звернутися до лікарів Норвезького Червоного Хреста.

На Полтавщині надавали допомогу з питань захисту прав та інтересів дітей, приймали спеціалісти Пенсійного фонду України, юристи БФ "Право на захист", медична сестра та терапевт.

Раніше повідомлялось, що жителі Луганщини зможуть звернутися на "гарячу лінію" до керівництва ПФУ регіону.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті