Понад 3 тисячі людей, які постраждали від підриву Каховської ГЕС, вже евакуйовано - Зеленський

Станом на вечір суботи, 10 червня 2023 року, українською владою проведено евакуацію понад трьох тисяч жителів Херсонської та Миколаївської областей, постраждалих від підриву Каховської ГЕС. Про це у вечірньому відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

"Станом на цей час на території Херсонської та Миколаївської областей евакуйовано вже понад три тисячі людей. Але, знов-таки, це лише вільна територія, підконтрольна нам. На окупованій території лише на деяких ділянках вдається допомогти людям: російські терористи роблять усе, щоб жертв катастрофи було якнайбільше", - зазначив він.

При цьому, за його словами, там продовжуються російські обстріли - "і навіть евакуаційних точок".

"Жодної реальної допомоги людям у затоплених районах - не заради пропаганди, а заради людей - Росія не надає. За все це повинна бути окрема, справедлива й жорстка відповідальність російської держави і російського керівництва", - наголосив Зеленський.

Глава української держави закликав міжнародні організації "працювати там, де ми ще не деокупували наші території".

"Кожне життя важливе - уся Херсонщина, увесь Південь. Кожне місто й село. Ми будемо робити все можливе, все неможливе, щоб допомога надійшла всім нашим людям", - запевнив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підтвердив початок контрнаступу, проте закликав у цьому питанні не довіряти Телеграм-каналам та "особливо путіну".

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті