Польські механіки проводять капремонт гаубиць Krab прямо на лінії фронту

Капітальний ремонт польських самохідних гаубиць Krab, що воюють на українському фронті, здійснюється механіками Польської збройової групи (PGZ) безпосередньо на лінії фронту. Про це заявив глава польської компанії Себастьян Хвалек, - повідомляє "Польське радіо".

"Ми також навчили близько 100 українських солдатів, щоб вони могли самостійно виконувати основні операції з технічного та сервісного обслуговування", - сказав глава Польської збройової групи.

З міркувань безпеки польська компанія не розкриває точних місць розташування, де польські та українські механіки проводять сервісне обслуговування.

Підготовка українського технічного персоналу для обслуговування "Крабів" була продиктована необхідністю збільшити кількість людей, здатних виконувати на місці хоча б базовий спектр робіт.

В умовах воєнного часу з міркувань безпеки недоцільно проводити капітальний і тривалий ремонт у польових умовах.

"Це створює підвищений ризик, оскільки угрупування пошкодженого обладнання в одному місці для проведення більш трудомісткого ремонту може становити небезпеку. Це може спровокувати удар противника і тим самим поставити під загрозу людей і обладнання", - пояснив Себастьян Хвалек.

"Наші мобільні бригади здатні виконувати базовий ремонт у польових умовах просто на передовій, а більш серйозні ушкодження - на українських підприємствах, де ремонтується пошкоджена внаслідок бойових дій техніка. Транспортні засоби, що потребують залучення спеціалізованих інструментів і складного ремонту, відправляються до Польщі", - зазначив Себастьян Хвалек.

Глава Польської збройової групи наголосив, що всі механіки проходять навчання з правил поведінки та питань безпеки на лінії фронту, а також щодо роботи на території України.

Як повідомлялося, Валерій Залужний показав польські САУ "Краб", які успішно виконують бойові завдання на фронті.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті