Викрадали українців до катівень: затримано двох колаборантів з Херсонщини – СБУ (ФОТО)

СБУ затримала двох колаборантів з колишнього "МВД РФ" на Херсонщині, які викрадали українців до катівень. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 30 листопада.

"Служба безпеки викрила ще двох поплічників ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні, – сказано в повідомленні. – Під час захоплення міста вони добровільно вступили до створеного окупантами "главного управления мвд Херсонской области".

Уточнюється, що після "співбесіди" з представниками ФСБ одного із зловмисників призначили "следователем" і поставили перед ним завдання щодо участі у придушенні руху опору на окупованій частині регіону.

Зазначається, що до потерпілих застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

Ще одного колаборанта призначили "патрульным полиции" у складі окупаційного органу. Перебуваючи на цій "посаді", він брав безпосередню участь у переслідуванні і незаконних затриманнях українських громадян.

Повідомляється, що після звільнення Херсону колаборанти намагалися переховуватись на території міста, однак співробітники Служби безпеки встановили місце знаходження і затримали зловмисників.

"Слідчі повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, – сказано в повідомленні. – Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою".

Підкреслюється, що санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Раніше повідомлялось, що ДБР затримало заступника мера Херсона, який перейшов на бік росіян.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті