Тривають перемовини щодо обміну «всіх на всіх» - Буданов

Україна продовжує працювати над обмінами полонених, ця робота не припиняється. Зокрема, тривають перемовини щодо обміну «всіх на всіх». Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов на зустрічі з родинами полонених, - повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими 28 вересня.

За словами Буданова, також відбувається робота з окремих обмінів, а це тривалий та виснажливий процес. Так, обмін 21 вересня, під час якого було звільнено 215 оборонців, готували понад два місяці.

«Обмін військовополоненими – процес важкий, болючий, але обмін 21 вересня відкриває нові можливості для нас. Усіх, хто повертається, держава забезпечує всім необхідним: від речей першої необхідності, до реабілітації та відновлення», – підкреслив Кирило Буданов.

На зустрічі йшлося про прикордонників, морських піхотинців, військових моряків, нацгвардійців, розвідників, військових – як рядових, так і офіцерів, строковиків. Також говорили про тих, кого згідно з Женевськими конвенціями у світі вважають некомбатантами, – українських медиків та, приміром, музикантів оркестру морської піхоти.

Представники Координаційного штабу наголосили, що некомбатантів потрібно повернути згідно з нормами міжнародного права.

 У зустрічі взяли участь також рідні та близькі тих Захисників, які потрапили до полону на тимчасово окупованих територіях України у 2014-2016 роках.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення росії Україна повернула з російського полону приблизно 800 захисників.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті