Від імені Тарути до Високого суду Англії подано позов проти ПВК "Вагнер" та її засновника Пригожина

Юридична фірма McCue Jury and Partners подала до Високого суду Англії позов проти ПВК "Вагнер" та її засновника Євгена Пригожина від імені сімей загиблих та постраждалих українців. Ініціативу МакК'ю фінансує український політик Сергій Тарута, - повідомляє Укррудпром.

Зазначається, що позовна заява, подана у листопаді, стане першою в серії судових розглядів, які юристи збираються влаштувати проти російських найманців, повідомив голова фірми Джейсон МакКью.

За словами юристів, усі судові процеси проти російських військових та найманців стануть частиною єдиної правозахисної кампанії проти путіна та військового керівництва росії за незаконну війну в Україні.

"Мета цих акцій - підтримати уряд України та її народ, завдавши удару тим, хто пов'язаний з військовою машиною, і надавши компенсацію багатьом жертвам війни", - наголошується на сайті McCue Jury and Partners.

Позов проти "Вагнера" та Пригожина може пролити світло на те, як політичні режими використовують ПВК, щоб "дистанціюватися і сховатися від своїх міжнародних злочинів", вважають юристи.

Раніше повідомлялося, що Тарута готує судовий позов проти росії на трильйон доларів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті