Орбан заявив, що угорці не хочуть бути "змішаною расою"

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що жителі його країни мають тільки одну націю і уряд ніколи не допустить її змішування з іншими расами. Про це чиновник наголосив у своїй промові у суботу, повідомляє британське видання The Guardian.

«Ми [угорці] не є змішаною расою... і ми не хочемо ставати змішаною расою. Країни, де змішуються європейці та неєвропейці, більше не є націями", - заявив Орбан.

Такі заяви угорського політика викликали обурення у кількох країнах ЄС. Зокрема, Каталін Чех, депутат Європарламенту від опозиційної партії Momentum, сказала, що вона була приголомшена промовою прем’єр-міністра. 

"Його заяви нагадують час, який, я думаю, ми всі хотіли б забути. Вони дійсно показують справжнє обличчя режиму", – сказала вона.

У схожому ключі щодо різкої заяви угорського прем'єра висловився і румунський євродепутат Алін Мітуца. 

"Говорити про расову чи етнічну «чистоту», особливо в такому змішаному регіоні, як Центральна та Східна Європа, є суто оманою... І пан Орбан теж це розуміє", – написав він у Twitter.

Нагадаємо, раніше Віктор Орбан заявив, що санкції проти росії негативно вплинули на економіку Євросоюзу.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті