Угорщина блокує новий транш ЄС на озброєння для України, але є "план Б" - ЗМІ

Угорщина заблокувала 7-й транш безпекової підтримки для України від Європейського Союзу вартістю 500 млн євро. Про це повідомляє RMF FM із посиланням на неназваного високопоставленого дипломата ЄС, - інформує Цензор.НЕТ.

За даними видання, країни Євросоюзу чинитимуть тиск на Будапешт у понеділок під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

"Досі Угорщина, яка сама не надсилає зброї Україні, утримувалася від голосування при ухваленні рішень щодо наступних траншів допомоги й не блокувала цю підтримку", - йдеться у повідомленні.

Однак ЄС має "план Б", як і у випадку, коли Угорщина заблокувала 18 млрд євро макрофінансової допомоги Україні на початку грудня. Тоді ЄС прийняв правовий акт, який дозволив би доставити цю допомогу в обхід Угорщини, і цього було достатньо, щоб Угорщина поступилася.

Якщо Будапешт не відмовиться від свого вето на підтримку зброї України, ЄС може прийняти це рішення і голосами 26 країн, припускають дипломати в Брюсселі.

"Невеликій проросійській державі, яка має винятки зі всіх санкцій, важко диктувати позицію всього ЄС", – заявив журналістам дипломат ЄС.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті