РФ внесла Угорщину до списку "недружніх" країн через "антиросійські санкції"

Росія внесла Угорщину до списку так званих недружніх країн через введення санкцій проти РФ. Про це 30 березня в інтерв'ю росЗМІ  заявив посол росії в Угорщині Євген Станіславов.

"Попри спроби Угорщини відстоювати власні інтереси, які часто суперечать політиці ЄС, факт залишається фактом: Угорщина підписалася під усіма антиросійськими санкційними пакетами Брюсселя і змушена їх суворо виконувати", - заявив російський дипломат.

Саме це і стало причиною внесення країни до списку. Водночас Станіславов визнав, що Будапешт противиться санкційній політиці Євросоюзу і не збирається відмовлятися від своєї "прагматичної позиції".

"РФ тримає канали діалогу відкритими заради збереження накопиченого за минулі роки багажу позитивних напрацювань", - також заявив посол.

Слід зазначити, що Угорщина потрапила до російського списку недружніх країн ще в березні минулого року разом з усіма країнами ЄС, G7 та Україною.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Орбан закликав подумати, "які відносини ми хочемо вибудувати з Росією наступні 10-15 років".

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті