Окупанти визнають, що "утилізують" українських військовополонених одразу після допитів, перерізаючи їм горло (перехоплення СБУ 18+)

Російські окупанти визнають, що одразу після допиту вбивають українських військовополонених, причому звірячим способом – перерізають їм горло. Про це свідчить нове перехоплення розмови російського військовослужбовця зі знайомою, зроблене СБУ на східному фронті України й опубліковане 27 квітня.

"Людину треба трохи зарізати. Але в мене це не вперше. Мені пох*й. Мене кличуть. Перерізаю людині... – розповідає російський військовий про злочин, який має вчинити після цієї телефонної розмови. – Люди, які військовополонені... Їх нам сенсу немає тримати. Ну, тому що всю інформацію з них випитуємо. Далі немає сенсу тримати. Ось... Їх треба утилізувати. Утилізувати не всі погоджуються", – пояснює рашист.

Крім того, він у деталях розповідає, як перерізає людині горло, уточнює, що в нього таких випадків вистачає і що робити це доводиться вночі: "У мужиків же є кадик. Нижче кадика надрізаєш. Або шомполом від автомата за вуха. У мене таких уже вистачає. Зараз із тобою поговорю, піду справу зроблю і піду спокійно спати".

Служба безпеки України встановила особу ката, його установчі дані, місце служби та коло спілкування. Чоловік на аудіо – Сучко Євген Юрійович з Новгородської області РФ, 1995 року народження. Його мобілізували восени 2022 року, відтоді він зі своїм підрозділом перебуває на позиціях у Харківській області.

"СБУ працює, аби цей Сучко та кожен воєнний злочинець з РФ поніс заслужене покарання за свої звірства, – сказано в повідомленні. – Українська спецслужба розслідує понад 35 тис. кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни".

Раніше було опубліковано листування окупантів, у якому один з них зізнавався: "Полоненого хохла розмотали: спочатку відрізали йому вуха, а потім забили насмерть".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті