Обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції за $50 тисяч: СБУ викрила чинного народного депутата

СБУ викрила чинного народного депутата, який за $50 тисяч обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції, пише Телеграм-канал відомства 30 червня.

"Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань задокументувала злочинні дії одного із чинних народних депутатів України, який вимагав гроші з громадянина однієї із європейських країн, – йдеться в повідомленні. – За 50 тисяч доларів США нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції".

Зазначається, що для цього парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом 20 тисячі доларів США – першої частини грошової винагороди, і викрили його на одержані другого "траншу" у розмірі 30 тисяч доларів США.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарю про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

"Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", – сказано в повідомленні.

Як пише "РБК" з посиланням на власні джерела, мова йде йде про народного депутата від партії "Європейська солідарність" Сергія Алєксєєва. Він голова підкомітету з питань діяльності органів правопорядку Комітету Верховної ради України з питань правоохоронної діяльності.

Раніше повідомлялось, що за матеріалами СБУ повідомлено про підозру керівникам компанії Костянтина Жеваго, які привласнили майже 400 млн бюджетних гривень.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті