Новий пакет військової допомоги на 270 млн євро Україні надасть Швеція: у парламенті розказали, що до нього увійде

Швеція надасть Україні новий пакет військової допомоги на 270 мільйонів євро. Відповідне рішення підтримав парламент Швеції 17 серпня, пише ТСН.

"Риксдаг також вирішив надати уряду можливість продати США обмежену кількість ракет класу "повітря-повітря". США запустили програму викупу старих версій ракет AMRAAM за умови, що ті ж країни придбають нові ракети AMRAAM. Програма спрямована на безоплатну передачу Україні викуплених ракет для зміцнення української ППО", – йдеться у повідомленні парламенту.

Зазначається, що, зокрема, до військової допомоги увійдуть запчастини та критично важливі товари на суму не більше 1,1 мільярда шведських крон. Крім того, боєприпаси, обладнання для розмінування та транспортні засоби вартістю максимум 2,15 мільярда шведських крон.

Парламент Швеції також вирішив надати уряду можливість продати США обмежену кількість ракет класу "повітря-повітря".

Уточнюється, що це рішення збільшує видатки на оборони в бюджеті Швеції 2023 року на 545 мільйонів шведських крон.

Раніше повідомлялось, що Швеція спрямує на відновлення України понад 522 млн євро.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті