Німеччина готує пакет допомоги Україні на €100 млн з бомбами та вантажівками

Німечина незабаром надасть Збройним Силам України новий пакет військової допомоги на 100 млн євро. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на Міноборони ФРН.

Як повідомляється, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розповів, що генеральний інспектор Збройних сил ФНР генерал Карстен Броєр відвідав Україну минулого тижня і зустрівся з Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

Він пообіцяв своєму українському колезі короткострокову військову підтримку в розмірі понад 100 млн євро.

"Загалом, ми дуже близькі до того, що відбувається в Україні і що потрібно Україні", — заявив Борис Пісторіус, назвавши зв’язок Карстена Броєра із Олександром Сирським дуже важливим контактом.

Відтак до анонсованої допомоги увійдуть:

  • Протимінні машини із захистом від засідок (MRV);
  • Бомби для озброєння малих безпілотників;
  • 77 вантажних автомобілів MULTI 1A1;
  • Медичне обладнання;
  • Комплекти запасних частин для різних систем озброєння.

Крім того, у заяві зазначено, що Німеччина до літа збільшить потужності, необхідні для ремонту української військової техніки.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина має намір збільшити постачання артилерійських снарядів Україні у 3-4 рази. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті