Не будь-який мир - генсек ООН заявив, що Україна має повернути всі свої території

Мир між Україною та Росією можливий лише якщо наша країна перебуватиме у міжнародно визнаних кордонах. Про це 12 листопада заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш, повідомляє прес-служба Організації.

"В принципі наша позиція в Організації Об'єднаних Націй зрозуміла. Те, що сталося в Україні, вторгнення в Україну було порушенням Статуту. Було порушенням територіальної цілісності України", - заявив генеральний секретар. Також під час перебування на саміті ACEAH він наголосив, що важливо створити умови для "поступового відновлення діалогу, який призведе до майбутнього, в якому запанує мир". Однак мова в жодному разі не може йти про "будь-який мир", додав генсек.

"Не якийсь мир - мир, заснований на цінностях Статуту ООН та мир на основі міжнародного права", - наголосив Гутерріш.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що росіянам необхідно вивести війська з усієї території України – лише тоді можна говорити про переговори.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті