Наратив "до кордонів станом на 24 лютого" є російським. До кінця року реально звільнити всю Україну - експерт

До кінця року реально звільнити всю Україну, включно з Кримом та Донбасом. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розповів полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

"Наратив "до кордонів станом на 24 лютого" є російським. Їм важливо, щоб ми в голові залишили цей кордон, щоб цим маніпулювати. Для військової людини немає цього кордону "на 24 лютого", він має присягу захищати суверенітет України та її територіальну цілісність", - сказав він.

За його словами, з нинішніми темпами постачання озброєння та навчання ЗСУ до кінця року реально звільнити всю територію України, включно з Кримом та Донбасом.

"І зараз цей процес буде лавиноподібним: із заходом нової партії HIMARS буде видно все більший ефект на лінії фронту. Якщо буде ухвалено рішення почати заходити до Донецька і не розповідати "казку" про 24 лютого, то фронт у росіян посиплеться", - розповів Роман Світан.

Крім того, відмічає він, російське політичне керівництво матиме проблеми пов'язати їхню "операцію" у щось єдине, коли вони втратять Донецьк. 

"У них зламаються всі домовленості, тому що в усій війні Донецьк – це ключова точка. Який сенс тримати Маріуполь, якщо втратили Донецьк? Тож, я думаю, до кінця року з більшістю справ ми закінчимо. Але! – за умови збереження нинішніх темпів постачання озброєнь", - сказав експерт.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті